• slide

Melatonin oralni sprej s uljem od sjemenki industrijske konoplje  - dodatak prehrani

  • Miran i kvakitetniji san

  • Dokazana brza i učinkovitija apsorpcija

  • Preporučeni dnevni unos melatonina

 

 

OPIS

Melatonin (N-acetil-5-metoksitriptamin) je antioksidans i hormon koji stvara epifiza. Primarna uloga mu je regulacija ciklusa spavanja i budnosti.

Melatonin oralni sprej s uljem od sjemenki industrijske konoplje je posebno dizajnirana i patentirana emulzija u ulju kanabisa za brži i lakši san.

 

Melatonin oralni sprej s uljem od sjemenki industrijske konoplje:

  • preporuča se svima koji imaju poteškoće: sa uspavljivanjem ili se noću često bude, kao i onima koji prilikom putovanja zrakoplovom, a uslijed promjene vremenskih zona, osjećaju jet-lag i njegove posljedice.

  • ne uzrokuje navikavanje ni pospanost/omamljenost ujutro

  • posebno je pogodan za ljude koji imaju poteškoće s gutanjem ili imaju problema s probavom i metabolizmom,

  • ne napuhuje i ne uzrokuje grčeve,

  • ne sadrži gluten ni laktozu

  • znanstveno dokazano osigurava brzu i učinkovitu apsorpciju,

  • ne treba ga držati u hladnjaku

DJELOVANJE

Antioksidativno djelovanje: čišćenje od slobodnih radikala ili interakcija s enzimima koji poboljšavaju antioksidativni kapacitet što omogućava kvalitetniji i dugotrajniji REM.

Primjena egzogenog melatonina (melatonin s uljem kanabisa) povećava pospanost, produljuje REM stadij spavanja, povećava sekreciju endogenog melatonina te smanjuje tjelesnu temperaturu, što dovodi do uspavljivanja

*Kvalitetan san je izuzetno važan za zdravlje organizma

*Melatonin doprinosi smanjenju vremena potrebnog za uspavljivanje

Melatonin je bitan i zaslužan za održavanje jednog od značajnih bioloških ritmova, ritma izmjene spavanja i budnosti, koji još zovemo i cirkadijalni ritam.

Iako je osnovna uloga melatonina održavanje cirkadijalnog ritma, brojni procesi u organizmu ovise o prisutnosti melatonina, na primjer poput imunološke obrane organizma, antioksidativnog djelovanja te regulacije šećera u krvi.

O svim koristima i prednostima melatonina možete pročitati u stručnoj literaturi, na provjerenim internetskim stranicama ili se informirajte kod svojeg liječnika. 

 

03-melatonin-detalji-web.jpg

NAMJENA

Melatonin se smatra vrlo sigurnim dodatkom prehrani za primjenu kod odraslih te za kratkotrajnu primjenu kod djece starije od 12 godina.

Iako je melatonin prirodni hormon ljudskog organizma, ovaj pripravak osigurava nedostatak aktivnog melatonina koji je potrebna za kvalitetan REM.

Konzumiranje melatonina, kao dodatka prehrani, učinkovit je kod različitih problema sa spavanjem, osobito je koristan kod teškoća s uspavljivanjem jer skraćuje vrijeme potrebno za tonjenje u san, tj. vrijeme potrebno da zaspimo. Dokazano je i da melatonin povećava ukupno vrijeme spavanja i poboljšava kvalitetu sna, a pogodan je za povremeno i dulje uzimanje. Učinkovit u smanjenju simptoma povezanih s jet legom, tj. teškoćama s uspavljivanjem na putovanjima zrakoplovom kada zbog promjene vremenskih zona ne možemo zaspati u drugo vrijeme.

NAČIN PRIMJENE

1 potisak (raspršivanje) ispod jezika prije spavanja

Kada prvi put koristite, pumpu napunite pritiskom 3-4 puta. Prije uporabe bočicu protresti i nakon uporabe ponovno dobro zatvoriti. Nakon otvaranja upotrijebiti unutar šest mjeseci. Ako se proizvod nije koristio dulje vrijeme, mlaznica se može začepiti. Ako je to slučaj, isperite je toplom vodom kako biste uklonili začepljenje. Čuvati na sobnoj temperaturi i ne izlagati suncu.

Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Upozorenje: Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja ovog proizvoda savjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i djeci mlađoj od 12 godina.

SASTAV

Jedan potisak (raspršivanje) osigurava 1 mg melatonina i 0,25 µg ulja kanabisa.

Sastojci: pročišćena voda, zgušnjivač: glicerol; koncentrat soka od limuna, etanol, melatonin, organsko ulje od sjemenki industrijske konoplje, sladilo: steviol glikozidi iz stevije; emulgator: akacija guma; emulgator: ksantan guma; eterična ulja: paprena metvica (Mentha Arc), naranče (Citrus sinensis).

Neto količina: 30 ml (dovoljno za 200 potisaka)

Najbolje upotrijebiti do kraja/Lot: otisnuto na dnu pakiranja

Proizvođač: Nordaid Ltd., Estonija