abl-logo-transp.png

POLITIKA ZAŠTITE PRIVATNOSTI

 

Zaštita Vaše privatnosti i sigurnosti su nam važni.

AoxiBiolab d.o.o. se kod korištenja i obrade osobnih podataka striktno pridržava Opće Uredbe o zaštiti podataka EU 2016/679 koja se primjenjuje od 25. svibnja 2018. i važećim nacionalnim  Zakonom o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka.

Posjetom naše stranice i / ili registracijom prihvaćate i suglasni ste sa praksom opisanom u našoj Politici zaštite privatnosti.

Ovom se izjavom obvezujemo štititi privatnost korisnika i posjetitelja mrežnih stranica na domeni aoxibiolab.hr i sigurnost osobnih podataka primljenih u interakciji bilo kakve vrste.

Ova obavijest opisuje vrstu informacija koje možemo prikupiti od vas kada posjetite i koristite naše mrežne stranice i objašnjava kako upotrebljavamo te podatke i korake koje poduzimamo da bismo ih zaštitili. Obavijest također opisuje izbore koje imate u vezi s prikupljanjem i korištenjem vaših podataka prilikom posjete našim mrežnim stranicama.

Općenito, naša mrežna mjesta odnosno stranice možete posjetiti bez otkrivanja osobnih podataka o sebi (prihvaćanja kolačića ili upisivanja svojih podataka u obrasce). Prilikom vašeg posjeta našim mrežnim stranicama AoxiBiolab ne prikuplja osobne podatke o vama kao što su vaše ime i pojedinosti o kontaktu, osim ako dobrovoljno ne pošaljete podatke o sebi pomoću dostupnih obrazaca (kontaktnim obrascem) i time date vašu privolu na prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka u navedene svrhe.

Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhe radi koje su prikupljeni i za koje je dana privola. Privolu za obradu osobnih podataka mogu dati osobe s navršenih 16 godina ili više, dok za osobe mlađe od 16 privolu može dati roditelj ili skrbnik. Prikupljene podatke nećemo ni na koji način učiniti dostupnima neovlaštenim trećim osobama, osim u zakonom propisanu svrhu. Svi podaci se brišu nakon prestanka svrhe za koju su prikupljeni, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka.

U nastavku navodimo vrste podataka koje prikupljamo i dodatne okolnosti u kojima ćemo Vaše informacije podijeliti sa ovlaštenim trećim stranama i dodatne svrhe za koje koristimo Vaše podatke.

Tko smo mi?

AoxiBiolab d.o.o., sa sjedištem u Ulica Ivana Rendića 29,10000 Zagreb, OIB: 85556013709 je tvrtka koja se bavi razvojem, proizvodnjim i prodajom antioksidanta, vitamina, minerala.

Što su osobni podaci?

Osobni podaci su sve informacije o pojedincu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi ili neizravno (primjerice putem pseudonima kao što je jedinstveni identifikacijski broj). Osobni podaci su i sve informacije koje zajedno prikupljene mogu rezultirati utvrđivanjem identiteta određene osobe. U osobne podatke spadaju: ime i prezime, kućna adresa,  adresu elektroničke pošte, broj osobne iskaznice, zdravstvena iskaznica, vozačka dozovola, podaci o lokaciji osobe (podatci o lokaciji mobilnog telefona), adresa internetskog protokola (IP), identifikacijski broj kolačića i sl.

Koje informacije prikupljamo o vama i kako ih koristimo?

Automatski ili uz privolu korisnika i posjetitelja naših mrežnih stranica, naši mrežni poslužitelji i davatelji internetskih usluga koje koristimo prikupljaju niz podataka o aktivnostima posjetitelja i korisnika naših mrežnih stranica, a u određenim slučajevima (kada šalju e-poruke kontaktnim obrascem npr.) i njihove osobne podatke. Podaci koji se ne prikupljaju automatski bilježe se na uređaj s kojeg ste pristupili našim mrežnim stranicama pomoću tzv. kolačića (engl. cookies). Neki od tih kolačića automatski se brišu nakon što napustite naše mrežne stranice, a neki, ako je tako podešen vaš preglednik i ako ste za to dali svoju privolu, ostaju na vašem računalu, tabletu ili mobitelu zabilježeni.

Svrha obrade i pravna osnova za obradu osobnih podataka

Pravna osnova za obradu Vaših podataka može biti: Vaša suglasnost (privola), legitimni interes AoxiBiolab d.o.o. (poboljšanje naših proizvoda i usluga), izvršenje naših usluga prema ugovoru tj. od vas zatraženu uslugu u skladu s propisima koji zahtijevaju obradu osobnih podataka.

Razdoblje u kojem AoxiBiolab d.o.o. zadržava vaše osobne podatke

Aoxibiolab d.o.o. čuva Vaše osobne podatke prikupljene putem ove web stranice u svojim bazama podataka.

AoxiBiolab d.o.o. čuva vaše osobne podatke samo onoliko dugo koliko je neophodno potrebno da se odgovori na Vaša pitanja ili riješi problem, a u skladu sa važećim zakonskim odredbama.

AoxiBiolab d.o.o.. prilikom određivanja razdoblja u kojem zadržava Vaše podatke vodi se sljedećim kriterijima:

·         prilikom Vašeg obraćanja i Vaših upita, Vaše osobne podatke zadržavamo u razdoblju potrebnom za obradu upita te dok ne zatražite brisanje istih;

·         prilikom pohranjivanja cookies (kolačića) na Vaše računalo, Vaše osobne podatke zadržavamo dok služe svrsi

 

AoxiBiolab d.o.o. može zadržati Vaše osobne podatke nakon što prestanete s korištenjem ove web stranice u svrhu ispunjavanja svojih zakonskih obveza ili upravljanja svojim pravima (pred sudovima ili drugim nadležnim tijelima) ili prikupljanja statističkih podataka i vođenja evidencije.

Kada nam Vaši osobni podaci više nisu potrebni niti u jednu od navedenih svrha, Vaši osobni podaci će biti izbrisani.

Skrećemo Vam pažnju da imate pravo na brisanje Vaših osobnih podataka u bilo kojem trenutku.

Tko može pristupati vašim osobnim podacima?

Aoxibiolab d.o.o. neće dijeliti Vaše osobne podatke s poslovnim partnerima i suradnicima koji ih namjeravaju iskoristiti za izravne marketinške svrhe, osim ako ste nam dali određeno dopuštenje za to.

Vaše osobne podatke mogu obrađivati i pouzdani treći pružatelji usluga kojima povjeravamo zadataka i aktivnosti koje obavljaju u naše ime. U tom slučaju pružamo im samo informacije potrebne za izvršenje usluge uz zahtjev da Vaše osobne podatke ne upotrebljavaju u druge svrhe.

DPD prati načela transparentnosti i pažljivog postupanja s osobnim podacima u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (engl. General Data Protection Regulation – GDPR) i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka. Više o DPD obradi osobnih podataka primatelja pročitajte na https://www.dpd.com/hr/hr/zastita-podataka/  

U sljedećim situacijama državnim tijelima za provedbu zakona možemo proslijediti Vaše osobne podatke:

·         prilikom odgovora na sve pravne zahtjeve ili radnje;

·         kada je takva radnja neophodna za odvijanje pravnog procesa;

·         kad smo to dužni učiniti po zahtjevima bilo kojeg važećeg propisa/zakona;

·         ukoliko je to u skladu sa pravnim zahtjevima ili radnjama, ili u cilju zaštite prava Aoxibiolab d.o.o.  ili kupaca AoxiBiolab d.o.o.  i javnosti.

Sigurnost vaših osobnih podataka

Predani smo poduzimanju odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera za zaštitu vaših osobnih podataka od neovlaštenog ili nezakonitog postupanja s njima i od njihovog slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja. Prilikom davanja vaših osobnih podataka putem naših mrežnih stranica, ove se informacije šalju putem interneta sigurno pomoću visokokvalitetnih šifriranja i spremaju na sigurne poslužitelje koji se nalaze u Europi i Sjedinjenim Američkim državama (kod tvrtki koje su uskladile svoje usluge s EU GDPR propisima i EU-US štitom privatnosti).

Što je kolačić?

Kolačić je dio informacija spremljenih na vaše računalo, tablet ili mobitel, koje mogu biti dostavljene neposredno od strane mrežne stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u suradnji i za potrebe vanjskih mrežnih stranica (kolačići treće strane). Kolačiće koje generiraju naše mrežne stranice ne razlikuju se od onih koje koriste i gotovo sve druge mrežne stranice.

Kolačići u pravilu spremaju vaše postavke, postavke mrežne stranica i sl. Nakon što opet otvorite mrežnu stranicu, vaš preglednik učitava podatke iz kolačića koji pripadaju toj mrežnoj stranici. To omogućuje stranici da se prikaže na željeni način ili prizove informacije prilagođene vašim potrebama. Kolačići mogu imati širok raspon informacija, uključujući i dio osobnih informacija. Takve informacije mogu biti spremljene jedino ako vi to omogućite. Sama mrežna stranica ne može dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti niti jednoj drugoj datoteci na vašem računalu.

Radi lakšeg razumijevanja, podijelili podatke koje prikupljaju ili prosljeđuju naše mrežne stranice u tri skupine:

Podaci koje bilježi naš mrežni poslužitelj (engl. web server)

Naši mrežni poslužitelji automatski bilježe statističke podatke o prometu na domenama i subdomenama naše Udruge. Ti podaci su anonimni i vrlo općeniti. Primjerice, prikazuju ukupan promet (količinu podataka), nazive najčešće posjećenih stranica, ukupan broj i trajanje posjeta, zemlje iz kojih su posjetitelji, vrstu preglednika i uređaja pomoću kojih su mrežna mjesta posjećena. Jedini osobni podatak koji se pri tome prenosi je IP adresa s koje ste pristupili našim stranicama (a tu IP adresu davatelj internetskih usluga u pravilu obnavlja/mijenja privatnim korisnicima svaka 24 sata). Mrežni poslužitelj javno ne prikazuje vašu IP adresu, a pojedinačne podatke briše nakon statističke obrade. Automatska obrada ovih podataka ne može se isključiti.

Podaci koji se bilježe na vaše računalo, tablet ili mobitel i dalje ne prenose - kolačići od prve strane

Pomoću tzv. kolačića (engl. cookies) vaše računalo, tablet ili mobitel zabilježit će način na koji pregledavate naše mrežne stranice (veličinu prikaza stranice primjerice), da ste dali privolu za uporabu kolačića, podatke koji vam omogućuju lakše ponovno slanje e-obrazaca putem naših mrežnih stranica, a ukoliko imate pravo pristupa zaštićenim stranicama, zabilježit će podatke koji olakšavaju ponovnu prijavu na njih. Bilježenje tih podataka možete u svojem pregledniku isključiti, a prethodne ukloniti.

Podaci koji se bilježe na vaše računalo i prenose trećim stranama - kolačići od treće strane

Naše mrežne stranice koriste se uslugama Googlea kao što su Google Analytics, Google AdWords, Google Maps i YouTube, a sadrže i poveznice na društvene mreže između kojih se ističu Facebook, Twitter i Linkedin. Vaše aktivnosti pregledavanja naših mrežnih stranica i na njima objavljenih Google mapa, odnosno video isječaka s našeg YouTube kanala, kao i povezivanja s društvenim mrežama, bilježe se u kolačićima ako ste to dozvolili na vašem računalu, a podaci o vašim aktivnostima pregledavanja naših stranica prenose se šifrirano vlasnicima navedenih usluga. Svi ti podaci obrađuju se anonimno u statističke svrhe i njima imaju pristup administratori naših domena. Ovi podaci pružaju više informacija od onih koje prikazuje naš mrežni poslužitelj i služe nam za optimizaciju naših stranica, a time i poboljšanja vašeg korisničkog iskustva.

Da biste saznali više o tome koje informacije Google prikuplja, kako upotrebljava te informacije i kako možete kontrolirati informacije poslane Googleu, pogledajte stranicu partnera Googleovih pravila o privatnosti. Možete se isključiti iz usluge Google Analytics tako da instalirate sljedeći dodatak pregledniku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Vaše osobne podatke mogu obrađivati i naši pouzdani partneri kao pružatelji usluga koji za nas izvršavaju promidžbene aktivnosti. Njima pružamo samo informacije potrebne za izvršenje usluge uz zabranu da Vaše osobne podatke upotrebljavaju u druge svrhe. Pružatelji tih usluga dužni su u svakom trenutku omogućiti istu sigurnosti za Vaših osobnih podataka.

Za više informacija o tome kako se koriste podaci koje prikupljaju društvene mreže, molimo iščitajte njihove postavke privatnosti.

U svojem pregledniku može isključiti i uporabu kolačića ove vrste.

Više o kolačićima možete pročitati na:
http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.com/hr/
http://www.aboutads.info/choices/

Podaci koje prenosimo u baze podataka AoxiBiolab-a

Podatke o prijavi u kontakt formularu prenosimo u digitalizirane baze podataka na računala AoxiBiolaba sukladno zakonskim propisima i štitimo na odgovarajući način. Ove podatke koristimo za komunikaciju sa korisnicima naših proizvoda.

Kako postupamo s porukama e-pošte koje nam šaljete?

Na mrežnim stranicama AoxiBiolab-a dostupan je gumb „Kontakt”, na kojem se nalaze odgovarajući obrasci za slanje e-poruka. Njih pokreće softver za slanje e-pošte koji vam omogućuje slanje upita, prijedloga ili komentara na zajedničku adresu e-pošte AoxiBiolab-a.

Podatke koje prenosite o sebi korištenjem obrazaca za slanje e-poruka ili komentara koristimo kako bismo vam mogli odgovoriti na vaše upite i voditi zapisnik o vašim mišljenjima, primjedbama i prijedlozima. Kada šaljete takve poruke, zahtijevaju se vaši osobni samo u mjeri u kojoj je to potrebno za odgovor. Ako službene osobe koje odgovaraju na poruke upućene na zajedničku adresu e-pošte ne mogu odgovoriti na vaše pitanje, mogu ga proslijediti drugoj osobi koja aktivno sudjeluje u radu AoxiBiolab-a. U tom slučaju odgovor ćete primiti od osobe kojoj je proslijeđen vaš upit.

Pristup i ažuriranje vaših osobnih podataka

Korisnici naših mrežnih stranica u svakom trenutku imaju sljedeća prava:

  • pravo na uvid u podatke;
  • pravo na informiranost o obradi osobnih podataka;
  • pravo na prenosivost podataka;
  • pravo na povlačenje privole;
  • pravo na podnošenje prigovora;
  • pravo na ispravak i promjenu osobnih podataka u slučaju ako su podaci nepotpuni ili netočni;
  • pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade, povlačenje privole ili u slučaju podnošenja prigovora.

Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, kontaktirajte nas putem obrasca na stranici kontakti, izravno na adresu e-pošte info@aoxibiolab.hr ili slanjem pošte na adresu AoxiBiolab d.o.o koja je navedena na našoj mrežnoj stranici. Na vaše upite odgovorit ćemo u roku od 30 dana.

AoxiBiolab d.o.o. zadržava pravo izmjena i ispravka ove Politike zaštite privatnosti.

U Zagrebu, svibnja 2018. godine.